GreekEnglish (United Kingdom)
Αρχή | Ενημέρωση Κατασκευές
Κατασκευές
Φωλιές για χελιδόνια PDF Εκτύπωση E-mail
SwallowΔείξτε το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για τα πλάσματα που ζουν και μοιράζονται μαζί μας, αν και με άνισους όρους σήμερα, τον όμορφο πλανήτη Γη. Ετοιμάστε μια τεχνητή φωλιά ή μια ταΐστρα για πουλιά.
Ο λόγος;
Τα πουλιά δεν βρίσκουν πάντοτε τις κατάλληλες θέσεις ή προϋποθέσεις για να γεννήσουν, για λόγους καθαρά ανθρωπογενείς.
Για παράδειγμα, τα χελιδόνια στις μεγάλες πόλεις δυσκολεύονται να βρουν την απαραίτητη λάσπη για να χτίσουν τις πλίθινες φωλιές τους.
Για πλίθινη φωλιά, που μπορεί να φιλοξενήσει σπιτοχελίδονα, κάνουμε το εξής: Πλάθουμε με πηλό μισή κούπα διαμέτρου 15-18 εκατοστών, και αφήνουμε μονάχα ένα επίμηκες άνοιγμα 2,7x7 εκατοστά στο επάνω μέρος. H φωλιά τοποθετείται κάτω από τη βεράντα.
Περισσότερα...
 
Μαγειρεύοντας με τον ήλιο PDF Εκτύπωση E-mail
solar4Γνωρίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλιακή ενέργεια σε κατασκευές χαμηλού κόστους για να μαγειρέψετε τα φαγητά σας; Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη εφευρετικότητα και μερικά απλά υλικά.

Ο τρόπος λειτουργίας όλων των τύπων ηλιακών φούρνων είναι απλός. Οι ακτίνες του φωτοδότη Ήλιου συγκεντρώνονται με τη βοήθεια ανακλαστήρων και θερμαίνουν το σκεύος που περιέχει το φαγητό, ενώ ένα γυάλινο (ή πλαστικό) καπάκι που σφραγίζεται καλά φροντίζει να μη χάνονται η ζέστη και οι υδρατμοί.
Περισσότερα...
 
Υπαίθρια μπανιέρα PDF Εκτύπωση E-mail
tub1Δεν είναι ο πιο ορθόδοξος τρόπος να πάρεις το ζεστό μπάνιο σου αλλά σίγουρα είναι από τους πιο απολαυστικούς. Βυθιστείτε λοιπόν και αφήστε το ζεστό νερό να σας χαλαρώσει, παρατηρώντας τον ουρανό.
Όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τόσο πιο ωραία είναι η αίσθηση της διαφοράς θερμοκρασίας.
Μπορείτε να την κατασκευάσετε σε πολύ λίγο χρόνο και με ελάχιστα χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο χώμα και μια μπανιέρα.
Περισσότερα...
 
Φτιάχνοντας ένα φούρνο PDF Εκτύπωση E-mail
oven4Ένα σαββατο κύριακο μόνον χρειάζεται για να φτιάξετε τον δικό σας φούρνο από κομπ. Ανεβάστε τα γαστρονομικά σας δεδομένα και ομορφήνετε τον κήπο σας.

Η κατασκευή του είναι πραγματικά πολύ απλή.

Πρώτα κατασκευάζουμε τη βάση του με όποιο υλικό επιλέξουμε (καλό είναι τουλάχιστον μέχρι 40 εκατοστά από το έδαφος να χρησιμοποιούμε πέτρα).

Πάνω στη βάση αυτή στοιβάζουμε υγρή άμμο στο σχήμα και τις διαστάσεις που επιθυμούμε να έχει το εσωτερικό του φούρνου και τη σκεπάζουμε με ένα πανί. Με ένα μεταλλικό έλασμα ή ξύλο σε σχήμα U σχηματίζουμε το περίγραμμα της πόρτας.

 

Περισσότερα...
 

Άμεση Επικοινωνία

Εθελοντική εργασία

Με τις δραστηριότητες γύρω από τη φυσική δόμηση  να αυξάνονται συνεχώς, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με όλους αυτούς που επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά, είτε για απόκτηση εμπειρίας  είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους. Αυτή η λίστα δεν κοινοποιείται σε κανέναν. Απλώς θα χρησιμεύει για την διευκόλυνση της αναζήτησης βοήθειας και τις ανάγκες ενημέρωσης.
Πατήστε εδώ όσοι ενδιαφέρεστε να συμπεριληφθείτε σ’ αυτή τη λίστα.

Ενημερωτικη αλληλογραφία

 Πατήστε εδώ για να καταχωρηθείτε ως παραλήπτης ενημερωτικών μηνυμάτων από cob.gr που αφορούν κυρίως εργαστήρια και εκπαίδευση, κατασκευές με φυσικά υλικά και τα νέα του cob.gr.

 

Η ισχύς εν τη ενώσει

coopΚαθώς μεγαλώνει ο κύκλος των ανθρώπων που ενδιαφέρονται και ασχολούνται έμπρακτα με την αυτάρκεια, διαφαίνεται και η ανάγκη της επικοινωνίας όλων αυτών των ανθρώπων μεταξύ τους.

Σκεφτόμαστε λοιπόν την δημιουργία ενός κοινωνικού συνεταιρισμού που θα φέρει σε επαφή τους διάφορους παραγωγούς και μεταξύ τους αλλά και με το ευρύτερο κοινό, με σκοπό την διάθεση ή ανταλλαγή των προϊόντων τους. Αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο αλλά και σε φυσικά σημεία όπου θα λειτουργήσουν συνεταιριστικά καταστήματα.

Αν λοιπόν παράγετε κάτι με φυσικές ή ήπιες μεθόδους και σας ενδιαφέρει μια τέτοια προοπτική είτε σαν μέλος ενός τέτοιου συνεταιρισμού είτε σαν απλός προμηθευτής του, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα που υπάρχει σε αυτό τον σύνδεσμο.